Az epilepszia és az élelmiszerek összefüggése

1088
HOZZÁSZÓLÁS:

Az idegrendszer allergiás elváltozásai közé tartozik a migrén, epilepszia, túlmozgásosság, idegfesepilepszia-01zültség, a neurózis egyes formái. Bizonyított, hogy egyes élelmiszerek hatnak az agyműködésre, és kóros tüneteket okozhatnak. Egyes orvosok úgy vélik, hogy az allergiás jelenség az élelmiszerekben lévő anyagok gyógyszertani hatásának tulajdonítható, vagyis ezek úgy viselkednek, mint valamely hatóanyag.

Az epilepszia és az ételallergia

Az epilepszia különböző formáit ismerjük, az érzékszeri módosulást eredményező rohamoktól egészen az eszméletvesztéssel járó görcsrohamokig. De az is előfordulhat, hogy a egyeseknél a magas lázat görcs követi.

A legújabb vizsgálatok kimutatták, hogy az arra érzékeny gyerekek bizonyos élelmiszerekre mind magas lázzal, mind görcsökkel reagálhatnak. Ha biztosan tudjuk, hogy az élelmiszer a kiváltó tényező, a megfelelő diéta, és az élelmiszer elhagyása enyhítheti az állapotot. Valójában ilyen betegeknél az orvos javaslata alapján, bizonyos várakozás után el is hagyhatók az epilepsziaellenes gyógyszerek.

Csak úgy, mint a migrén esetében, más allergiás tüneteket mutató gyerekek (asztma, nátha, ekcéma stb.) is jól reagálhatnak a diétára. Különösen azok, akiknél a lázas állapot görcsöket vált ki vagy akiknél visszatérő, megmagyarázhatatlan láz fordul elő.

Az élelmiszer-epilepszia összefüggést vizsgáló orvosok azt is észrevették, hogy e betegségnél a fiú-lány arány három az egyhez, és a fiúknál a fehér bőrű, szőke, kék szemű túlsúly figyelhető meg.
Ennek az állapotnak a kiváltásában a leggyakrabban felelős élelmiszerek a tehéntej, sajt, citrusgyümölcsök és a csokoládé.

1088
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]