Miért előnyös az epilepsziásnak a gondozás?

684
HOZZÁSZÓLÁS:

Sok epilepsziával élő ember azt gondolja – és joggal -, hogy nem szorul gyámolításra, és ha orvoshoz kell járnia, az csak felesleges betegségtudatot tart fenn benne.hasmenés3

Ugyanakkor mindenkinek, aki epilepsziával él, szüksége van időről-időre a szakember tanácsára. Minél kevésbé szorul ún. orvosi kezelésre, hanem inkább életmódi, munkaalkalmassági vagy bármilyen, a társadalmi életben való részvételre vonatkozó tanácsra, annál inkább szükséges, hogy azt egy őt ismerő, vele állandóan kapcsolatban lévő és az epilepsziában járatos szakembertől kaphassa meg, aki be tudja vonni az adott probléma szakértőit is.

Ugyanis ezekben a kérdésekben nemcsak az epilepszia, hanem az epilepsziával élő konkrét személy ismerete nélkül sem lehet igazán segítséget nyújtani. Arról nem is beszélve, hogy tanácsot is attól kér – különösen kényes kérdésekben – az ember, akit ismer és akiben megbízik, s csak az ilyen embertől kapott tanácsot fogadja meg.

Mit kell tudni a gondozásról?

A gondozás igényének különböző szintjei vannak. Attól függően, hogy mennyire van egyensúlyban a gondozott, kell ritkábban vagy gyakrabban találkoznia a gondozóorvossal, és attól függően, hogy a probléma orvosi vagy pszichoszociális kérdései vannak előtérben, szerepelnek a gondozásban a különböző orvosi vizsgálatok és a kezelés kérdései, vagy a társadalmi beilleszkedés, a sikerek és kudarcok, vagy esetleg a lelki nehézségek.

A gondozás folyamatos személyes kapcsolat, amely sokszor hosszú évekre nyúlik és egyes periódusokban gyakori, máskor igen ritka találkozást igényel csak. Van akinél még csak keresik azt a gyógyszert vagy gyógyszer összeállítást, amivel tartós rosszullétmentességet tudnak elérni, míg másoknál ez már hosszú évek óta sikerült, de a tartós gyógyszerszedés ellenőrzése igényel ritka (pl. fél, másfél évenkénti) találkozásokat.

684
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]